BLOGGER TEMPLATES AND Twitter Backgrounds »

Saturday, December 17, 2011

Bile saya dah meroyan

esok lusa nak exam ni. ape kejaddd nyeee pegi update blog? tah, tah, stress kot blaja, ek eleh, blaja tak seberape nak stress. duhhh. ckap sorang2 lak . saiko lagi tak bole eh? -.-'
btw, laptop saya dah beransur pulih, rtu salu je mati2 lau on9, tadi lepas dah scan virus, skrang on9 dah ok.yeyyyyyyyyyyyyyyyyy ! hepi sangat. kesian. orang jakun dalam utan da lame ta pat internet cam ni la jadi nye, status kat fb yg berkurun tak update pun mlm ni update, haha. ok dah.
esok lusa dah nk final, tapi bnyak sgt dugaan dan cabaran yg perlu saya tempuh. grrr.
susa sgt nak fokes bole? dah la pemalas, tade tenet tengok2 movue video, dah ade tenet lak tangan tale duk diam asik nak menekan ajeeeeeeeeee. AAAAAAAAA.tension. cane nak mengGEMBIRAKAN hati ibu bape ni . =__=''





Aaaaaaaaaaa
Nak update blog, tp laptop asik mati2 je
-___________-"


NAK LAPTOP BARU SEKARANG JUGAKKKKKKKKKKKKKKKKKKK






.

Wednesday, November 16, 2011

Entry tanpa title

Bila mata ta mengantok, bile line tenet da laju, bile dah tatau nak uat pe.terdetik lak nak update blog. hmm. Bnyak sgt bnda yg da berlaku. Kita hanya mampu merancang, tapi Allah yang tentu kan segalanya. Kan ?

Orang yg melihat mungkin ade banyak meneka ape yg dah jadi. Tapi tak semua yang faham. Saya tak pakse sume org utk fham. Saya cuba cari kbahagiaan dlm idup sy, maybe cara sy ni salah. sy dah cuba tuk tak luka kan hati sape2. but, sometimes, kita kna fikirkan prasaan kta sndiri. sy dah cuba bnyak kali before ni. sgt cuba. sy abaikan prasaan sy, sy cuba fikir kan ttg kbhagiaan org len. tp bila skarang sy da ada plihan yg betol2 bole uat sy bhagia. tak salah kan sy plih dia ?

Kita selalu syg kan org tu melebih2 smpai kan kita sanggup kecewa utk jaga hati dia. Tp kita TAK selalu jumpa org yg betol2 hargai perasaan kita dan syg kita. Bkan selalu org tu muncul dlm hidup kita,sume org nak rasa dihargai kan? bila dah lame bfikir. bkan sekejap, lama. So, sy amek kputusan tuk plih org yg syg kan sy. bkan org yg sy syg . and. skrang. i love him more than anything.

Rmai org tanya, sy tak takot karma ke? buat org mcm tu. nnty ta takot ke org yg sy plih uh tggal kan sy pulak? Ya, sy akan terima suma tu. lau btol sy salah sbb tggal kan org yg sy rasa tak hargai sy untuk org yg btol2 hargai sy. salah utk sy bahagia, sy akan terima. Org tak tahu apa yg sy rasa rasa, org cume menilai dari ape yg dorang bole tgok. Buat masa ni, sy yakin dgn kputusan yg sy uat. Apa yg Allah takdir kan utk hidup sy lepas ni. Sy akn terima.

Nape eh nk kena update entry ni? ade ke org kesah? :) saje. nak luahkan. sy bule trima org kutuk sy. tapi sy nk org yg kutuk uh skurang2 nya dengar dlu siket dari sy before nak stat becakap. sy mmg salah.ya, sy mengaku. tapi. benda ni jadi. bkan sy sorang yg patot dipersalah kan.

"People don't changed easily,they changed for reasons. Whether they have learned a lot or they've been hurt too much. Sometimes both"


**pecaye lah.tak senang utk sy berubah

untuk awk :- sy mntak maaf sbb uat awk cmni. lau awk bace entry ni. sy nak tros trang. spnjang kita besama. sangat sangat jarang sy dpat rasa awk hargai sy, sbgai sorang pmpuan, sy perlu kan laki yg tol2 hargai sy. maaf kan sy sbb tak bole nak faham cara awk tunjuk kan awk hargai sy . tp sy tol2 tak dpat nk rasa camtu. sorry again.sy btol2 ikhlas doakan yg terbaek utk awk.

for you :- thanks for always being there for me. InyaAllah sy takan menyesal plih awk. awk da janji ngn sy kan? :) thanks again. i do love you very much.


Monday, November 7, 2011






"If nothing goes right, go left"







...






saya cuba cari kebahagiaan dlam idup saya.
salah ke ape yang saya uat ni.
kenapa sy pening fikir pasal ni.
saya tanak jadi org yang penting kn diri.
ape yang saya kena uat.
saya cuma nak bahagia tanpa lukakan hati sape2 pun
bole tak?

Sunday, November 6, 2011

Saya Kena TAG !

Tagged by Qasha


RULES :

1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post.
And create eleven new questions for people you tagged to answer.

4.You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6.No tag backs.
7.No stuff in the tagging section about
'You are tagged if you are reading this' you legitimately


11 things about me

  1. Wan Nur Aishah bt Wan Abdullah
  2. masih belajar kat unimas
  3. tak suka makan nasi
  4. susah nak tido n susa nak bgun lau da tido
  5. suka berangan,tp malas nk usaha
  6. sukaaaaaaaaa makanan pedassss
  7. kuat minum air
  8. self-esteem yang sgt rendah
  9. suke mee. tak kire mee ape. megi pun bole
  10. saya sayang org yang syg saya
  11. pemalu. ni siyes.bkan poyo tau. betol.haha

11 soalan dari qasha

  1. who's your biggest crush? my future husband ^^,
  2. favourite food? banyak sgt lah. ayam penyet salah satu nya
  3. bad habbit/s? suka uat keja last minit then makan nasi salu tak habis.
  4. paling teruk kena marah dengan parents sebab apa? pegi tidur umah kawan tak gtau
  5. kecik2 dulu benda yang paling nakal pernah buat? ape eh.patah kan lipstick mak yg baru je beli .
  6. saya baik tak? :P baikkkkkkk sgtttt ;p
  7. makan ikan keli tak? takkkkkkkkk. ta suke.ta suke
  8. cerita seram yang paling seram pernah tengok? hurm,tade la..banyak yg seram.tp PALING tade.
  9. favourite song and why? melda ahmad - kimia . sebab,,, ade lah ^^,
  10. favourite parts of ur body n why? idk. hee.
  11. saya cantik tak? :PPPPPP cantikkkkkk

11 orang yg saya nak tag ( even sy tahu tak sume akan layan tag ni )

  1. ina
  2. ida
  3. aisa
  4. i dont have 11 friends in blog. sape2 je la eh yg ase nak uat. :)
tentiu .

Friday, November 4, 2011

Luahan sehari sebelom...

Hari ni sehari sebelom balik semenanjung, sbb raya korban, Sehari sebelom mid term test physical chemistry 2. Banyak gile agy tak study.tp dgn tanpa rasa bersalah nya saya mengUPDATE blog ni. HAHA.


Ok, ritu mintak tolong kawan.beli kan barang ni. then, dye post. then p amek kat office fakulti barang tu da hilang. GONE . MIA . sgt sedeyh sbb sy sgt mengharap kan benda tu. -.-'
sy tatau sama ada sy bole lupakan hal ni or tak. kekecewaan dye tu. Susah untuk digambar kan.

Cane eh nak uat? mmg dah tade harapan eh nak dpat balik bende tu. tp cane nak uat eh. nak mntak kat mane eh? sedeyh nya ! sedeyh nya ! sedeyh nya ! sedeyh nya !

Ok dah.tu je la nak bagitahu. bye.

Tuesday, October 18, 2011

Something left unsaid

i cherish all my friend.
sejujur nya, sy nak jdi kawan yang paling baek pernah semua org ade.
kite tak bole avoid dari terasa hati. tapi kdang2 it off my own limit utk bersabar.
sy mintak maaf.mgkin ape yg sy uat tu terlalu kasar.
tp ape yang awk uat...
sy cube tanak terase.tp bnde tu, hmm.
sy tahu saya jahat. everyone make mistake rite.
sy cume nak sorang kwn yang faham sy.
supports me as who i am.
and i don't blame you on what you did.
sume org ade mata utk melihat. fikiran utk menilai. mulut untuk bercakap.
but somehow. i just can't accept it . sy tahu awk risau kan sy. tapi. i don't think talking behind my back with some other people who also know me is the right way.
awk bole ckap dpan2 dgan sy. sy bole trima.
before ni, sy tahu. awk mmg ade ckap2 ngn org len sal sy. but sy diam kan je.
tapi bile bnde tu jadi btol2 dpan mata saya. saya smpai xtahu nak ckap mcm mana.
awk bole ltak tak diri awk kat tmpat sy sekejap.
everything about u that i know, sy avoid sgt2 utk ckap ngn org laen. sbb sy tanak awk x pecaya dah sy pasni. i tried my best being a good friend.
i can't stop you. but. i admit it. its hurt me.because u are the closest one i have here.
i'm sorry. i did cried . yes. maybe i'm not the best one you can make as friend. as a good friend.
im sorry again.sorry.







*grammar english tah pape. ta kisah lah.asal pham.

Sunday, August 14, 2011

kegemaran baru


ye, saye dulu penah addicted dgan coffee. mase kat matrik. sehari ta mnum coffee mmg tale nk bkak mate. tapi pas dah abes matrik, Alhamdulillah, kurang sket addict kat coffee ni sbb dok umah,ase ngntok je,tdo tros kan.hehe. tapi.tapi rase suke terhadap coffee ni ta penah ilang pun, lau ckp sal coffee je tros excited sbb cam da pat rase sdap nye coffee ni. heee. dulu time matrik, nak pegi kelas pagi, WAJIB. nescafe mocha 1 tin, but, i prefer more to nescafe yg pakcik cafe tu uat . dap.dap. tapi lau da ta smpat, cam kelas awl sgt ke, nescafe tin pun ok.


but then,sy ni jenis yg ta bersarapan sjak bayi lagi, aha. so, even mnom ae, prot akan saket, lagi kan mnom nescafe en. tapi tatau la cane, kat matrik uh len pulak. mnum nscafe pagi. ta rase pape. hebat ta?hebat ta? kuase Allah sume tu :)

ni sume air yg leh uat sy gembira !





nescafe ais . *.*
sume sy suke, kecuali, black roast tu, isk, pahit bebenor


gahhh, starbucks, sdap nye ! tapi pricey yg amat -.-'



haa.tapi,tapi, sekarang, dah ade kegemaran baruuuu !
ni die,nieee





white coffee ! more specifically, iced white coffee

aaaaaaaa ! sdap sgtttttt. act gambar kat atas uh, old town punye white coffee. ta pnaah rase lagi. insyaAllah, one day nk pegi rase. yg terjtuh suke kat white coffee ni bile try ali cafe nye white coffee , sumpa sdap ! then ritu, nk try nescafe nye white coffee, errr. bkan ta sdap. tp. i dont like it much. mcm ta kaw. hee. yeye,suke.suke. one day nk rase white coffee yg femes ngat uhhh. old town ! here i come . :P mcm ngeri la pulakk kan. oke.dah.tata :)

kenape?

kenape blog ni nk sbulan skali baru update, knape blog ni ta active langsung. kenape?kenape?

sbb nye, si blogger nye, iaitu saye, ni nak bgtau knape.
  • ta reti nak menulis cerita kat blog ni. tade bkat langsung
  • suke bace blog orang laen brbanding nk update blog sndiri
  • cerita hidup saye ta mnarik langsung mcm cerita2 org laen uh
  • salu ade idea nk tulis blog. tapi rase mcm ta sesuai lak nk tulis kat sini.
  • salu dah taip pnjang2 ,then deletee balikk -.-' (pling kerap berlaku)
  • rase kalau update pun xde org nk bace *mmg tade pun kan =.=' tayah nak rase2 sgt
  • salu nk tulis pasal2 ta puas aty kat org, pasal sdeyh, jarang sgt sal bnde epy,so tanak nmpk pathetic . * bule tak mcm tu?
  • saye sorang yg bersungguh2 pada awal nye sahaja.lepas tu..hmm.hangat2 t**k ayam? haa.btol la tu, kena sgt.
  • tenet bukan salu ade, yela, brdband pun lembab cam siput.
  • paling penting.pemalas .hee
haa,da ckup ase nye sbb2 yg mnyebabkan blog ni mcm blog berhantu je. *ade eah? k la, ni pun tah pape2, ade org tnye ke knape?tade kannn.bia la, nk tulis gak. :p

sekian, tata. ^^,

p/s : sdeyh gile tgok badminton tadi ! T.T aaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !

Tuesday, August 2, 2011

1 ramadhan 1432

Bukan stakat bersawang dah mmg tapat nk diselamat kan da ni. aha, ckp mase cuti eah nk update .dah nak abes cuti ni, oke2. fes day pose kan. cte yg latest dlu la. PENAT SANGAT bule tak? ase nye ni fes time kot bulan pose g keje, angkat kotak pe bagai sume uuh, -.-' cam ta caye pun ade. mmg ta larat sngt2 tadi. pkul 6 uh mood da tros down, sume tego ase nak maraa jee. sumpah ta larat, nk angkat kaki pun cam kaki uh konkrit terlekat kat lantai, tu la . mase sahur ngade2 g mnom ae milo je. akak ofer makan tanak.diet la konon, padan mukee kan?huhu, sahur pg eaok nk makan kurma bnyak2 ( ade unsur2 diet agy uh ). da tu, ni je kot pluang nk bdan keding2 cam org len. hee. hmm, nk cite ape agy? da la kot. saje je tanak bagi tertutup tros blog ni. hee.ti ase ade agy nk tulis, baru update agy.

Sunday, May 8, 2011

kemalasan




malas sgt nk update blog.malas nak taip.bnyak nk tulis.tp malas.malas.malas.
final pun ta abes agy.nanty dah abes final baru tulis bnyak2 ea.cuti 4 bulan lak kan.
nak buat ape tah tatau.lau rajen pun skrang rajen bkak tumblr je.
tumblr snang.reblog je tayah tulis kan :) ok dah.babai.




Wednesday, April 13, 2011

terima kasih awak



banyak sgt nak ckp.tapi tatau nk start cane.tatau nk tulis cane.
mcm2 ade lam fikiran ni. hurmmm.
serabot nyeeeeeee ! final dah dekat. -.-''

Monday, April 4, 2011

Wanita

Ketika wanita menangis(di hadapan lelaki)jika seorang wanita menangis di hadapanmu,itu beerti dia tidak dpt menahannya lg...jika kamu memegang tgnnya disaat dia menangis,dia akn tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..jika kamu membiarkannya pergi,dia tidak akn pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.selamanya....seorang wanita tidak akan menangis dgn mudah kecuali di depan org yg amat dia sayangi.Dia akan menjadi lemah.seorang wanita tidak akan menangis dgn mudah,hanya jika dia amat menyayangimu,dia akn menurunkn rasa egoisnya..lelaki,jika seorang wanita pernah menangis keranamu,peganglah tgnnya dgn pengertian.Dia adalah org yg akn ttp bersamamu sepanjang hidupmu.Lelaki,jika seorang wanita menangis keranamu,tolong jgn abaikn tangisannya.mungkin kerana keputusanmu,kau aka merosak kehidupannya.saat dia menangis didepanmu,saat dia menangis keranamu,lihatlah matanya.dptkah kau lihat dan rasakan sakit yg dirasakannya??fikirkan....wanita mana lagi kah yg akn menangis dgn murni,penuh rasa syg,didepanmu dan keranamu...dia menangis bkn kerana dia lemah,dia menangis bkn kerana dia menginginkan simpati atau rasa kasihan dia menangis,kerana menangis diam2 tidaklah memungkinkan lg...lelaki,fikirkanlah tntg hal itu.jika seorang wanita menangis,hatinya untukmu,dan semuanya kerana dirimu.Inilah wktunya utk melihat apa yg telah kau lakukan untuknya,hanya kau yg tahu jawapannya..pertimbangkanlah kerana 1 hari mgkn akn terlambat utk menyesal,mgkn akn terlambat utk melafazkan "maaf"


*taken from here.

Saturday, April 2, 2011

Redha



Segala yg berlaku adalah ketentuan Allah S.W.T.
mungkin ade hikmah disebalik nya.
dan pasti Allah Maha mengetahui ape yg terbaik untuk hamba-Nya.
so,sbgai sorang hamba. sy redha. :)
masa untuk fokus pada benda2 yg penting.betol2 penting.
.FINAL.


Monday, March 21, 2011

whoaaa


"Sure, I talk to other girls but I don’t talk to them like the way I talk to you. Sure, those other girls can make me smile, but not make me smile as much as you do. Sure, they can make me laugh but not make me laugh like the way you do. Yeah, theres a lot of other girls out there, but listen, none of them could compare to you. Those other girls can holla and whatsoever, but heart and my eyes are set on you."


oh,i just amazed after read this,
nice ! a lot ! ;')


p/s- this i take from incik other khairul
mintak share ye .tenkiu :)

Monday, March 14, 2011

saket hati






tired of those pathetic people !
malas nak cakap pape -.-




.

Tuesday, March 8, 2011

kenapa?

status : hurm,kenapa?



nape ade org bgtau yg blog ini tabole ditinggalkan komen.
so mcm mane nk uat nie?tatau.tatau.tatau.
anyone?

Monday, February 28, 2011

sweet nya !

status : =')

tomok - bagaikan bidadari

video




"Bagai sebuah cerita aku dan dia
Bermula hanya matanya yang mempersona
Dia membuatkan hari-hariku
Bagai sempurna tiada celanya
Malam ku gelisah siang ku bertanya
Jika kau tak bersama

Hadirmu bagaikan bidadari
Melengkapkan langkahku yang terhenti
Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu
Umpama nafasku kan berhenti
Jika kau hilang dalam hidup ini
Percayalah kasih cintaku padamu

Tak pernah hilang
Tak akan pergi

Kita kan terus bersama
Bukan untuk seketika tapi untuk selama-lama
Jangkauan kasih kita hingga ke akhirnya
Hidup kita bagai di syurga

Tak pernah hilang
Tak akan pergi
Tetap di hatiku
Kekal di hatiku
Hanya kamu
Tetap di hatiku "

once - ku mau

video




"Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada "



ungu-tercipta untukku


video


"Banyak kata yang tak mampu
Kuungkapkan kepada dirimu...

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku

Pasti waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tahu ku selalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku.."


sweet kan?
haaa, sume lagu2 nie sggup bkrban demi pmpuan,

hehe.bnyak agy lagu2 camni,
cume bnyak ngat nak upload,

bes taw dgr lagu camni,
alangkah bahagia nye

lau ade tol2 laki cmtu yg
snggup uat kat kite cm gini kan :)

ade agy ta ea laki cm lam lagu2 nie skrang?
wujud agy kee? :)harap2 ade lagi la yee , ngee ~




Thursday, February 24, 2011

midterm

status ; 2 more paper to go



dah msok midterm sem 2 dah,ta lame agy da final,
takot,result midterm nie pon so-so je,huhuhu.
cane nak dekan nie,blaja pom malas,haish.
dush.dush kat muke *-*
nie un smpat agy update blog tumblr segale.
sudah.sudah. etnik pule esokkk -.-'


adios amigos~

Thursday, February 10, 2011

ta bole nk comel lagi keeeee!?!

status : comel.comel.comel

nie haa.dok godek2 tenet jumpe satu makhluk ciptaan tuhan nie.Ya Allah.cam tale nk comel agy eaaa?eeeeeeeeeeeeee!

































makkk..tidakk.comel sgtttttt lahhhhhhhhhhh!!!!huhuhuhu.nk jumpe dye.nk peluk dye kuat2.
bole ta?skaliiii jeee.comel kan.comel kan.haih.ye,ye,sy taw.dah rmai da org uat entri sal dak kecik nie,tp nk uat ugak.bia.snang.lau nk tgok dye tayah bkak blog org len.hehe.
scare officially nye mason,bdak kecik nie jdi slide show wallpaper lptop sy.haa.sape suh comel sgt? lol ;p dak nie pnah blakon cite niee..




*my baby and i *

haa.kecik2 dah pndai blakon kan. :) tgok la cite nie.bes.bes. ayah dye dlm cite nie pom comel ugap ;p aha.tade la.gurau.dye je comel.hihi.

tapi,tapi,tapi,
tale lawan putra sy lagy..











i miss you damn much. i wish i could go back and hug u.for a while. then i'll be the most happiest person in this world. ;(

Allamanda kesayanganku

status : *perlu ke uat status setiap entri?*

haa.nk cite,ce cite,ce cite,ce cite (trend baru) hihi.
tade la.ingin meluahkan ketidak puasan hati dan perasaan terhadap wifi di Allamanda,kolej kesayangan semua nie.nk uat status kat fb ta brani pulak sbb dah join group allamanda.so luah kat blog la.aci x?aci.aci.adeyh.bole pulak dye uat hal berhari2 tapat on9.tension aje.pe masalah pon tatau.nk update blog pon susa tahuuu.(pdahal malas je nk update)* hee.
rase mcm terputus hubungan ngn sume org je bile tade tenet nie..aha.on9 kat fon ta bes.ta pat cet.
heee~~nie seb bek ptg2 cani time sume org g kelas,bole la jngok2 jap blog nie.rinduuu ;p
oke.dah.nanti nk update entri baru pulak~

Thursday, January 27, 2011

Appreciation

status : merapu jap


haa..dah kol 1.nak tdo dah nie sbnar nye.tp tu la.nk tulis kejap.
nk ckp sal appreciate2 nie siket.dah lame sbnar nye nak tulis sal nie.tp ta tertulis.
hurm.mmg susa kan kite nak buat org appreciate kite n ape yg kite uat utk org tu kan.
supposedly,mmg kite ta ptot expecting replies ape yg kite uat tu. and berhrp
org akan appreciate kite.but,sumtimes la kan.tipu la lau kite ta rase trkilan
lau ape yg kite uat,atau kehadiran kite tu org ta hargai langsung.
dan mmg satu perkara yg sangat susa utk kite uat sume org disekeliling kite pleased dan
hepy sbb everyone ade kehendak masing2.kite sume ta same.cam pe org ckp.
rambut same hitam,tp hati lain2 kan. so sptut nye la kan.ini pndapat je. sume org ptot ade
sifat tolerate.mkne nye,sumtimes,mmg kite ta leh uat sume tu cm khndak kite,
tp mybe bnda yg trjadi tu bole uat org sekeliling kite happy.kan?
ta salah kdang2 kite korban kan sket prasaan kite tu org yg kite syg :)
sbb not everything kat ats dunia nie kte leh take for granted.

tapi,tapi,
kite taleh ugak salu mmikirkan sal org.sumtimes kite kna pkirkan prasaan kite ugak
ta brbaloi kite nk korban kan prasaan kite utk org yg ta appreciate prasaan kite.cam yg ckp kat atas tu la. :) so we should think wisely whether kite ptot sacrifices prasaan kite skali2 utk org yg
salu appreciate kite or be strong prthankan prasaan kite utk org yg langsung ta appreciate n deserve us at all.kite sume dah besa kan.so kite sume da bole pkir yg tebaik :)


haa.besday girl kite hari nie.(ta hari ni sgt la.dah kol 1.hehe)





Hepi besday aisa! slamat menjengah ke alam dewasa la ye :) 21 ! 21 ! yeah.aisa 21 !
hopefully every thing happened will stonger our bond (tbe2 kimia lak )
u r such a wonderful person and for sure my precious fren.
sorry of the tears that not supposedly dropped at the most important day for u.

i do love u
!
please be happy.i just like ur smile :)



Sunday, January 23, 2011

x bole tido

status : mmg ta bole nak tdo -.-



waktu skarang mnunjukkan tepat pukul 2.50 pagi.(bia mmg kua time pun jap g kat bwh tu kan)
haa.mmg.mmg da lwat pon.tp ta ngtok agy.cane ea nk uat?
ape nk jdi nie anak dara tdo lmbat.isk.tp ta ngntok nk uat cane kan.
hurm.bosan lah.jln2 kat blog org tu.blog org nie.bace blog org tu.blog org nie.
sume org ade blog ea skrang?bnyak tol tatau nk bace yg ane.
haih.da lupe lak nk tulis pe.td bnyak ase nye nk tulis.
*thinking*
haa..tade la kan.npe ta ngntok?sbb esok cuti.ape kaitan nye?tatau laa..
hati kacau bilau la mlm niee.tatau npe.sdeyh sbb tapat balik?
haish.mcm budak2 kecik kan.ngade-ngade nk sdeyh cam ta bese duk jauh je..
tp tu la.sdeyh ugak.ase trgnggu sket ble sume org balik then tbe2 kite je yg tggal.
so.mcm tale nk trime knyataan la kan.huhu.act.bkan sume pun balik.
rumet pon ta balik.tp dye lenn..dye tamo uat short course.nanty dye bole balik lebih awal.
bkan siket punye awl.2 bulan punye awl yee.2 bulan.so.tape la dye ta balik cuti nie.
agypon.boyf dye ade kat sniii.tsk.tsk.ta aci.sume balik jmpe boyf.abes.sy?sy pom nk
jumpe incik boyf ugak.ishh.gedikk.haa.bia la.gedik sket je.da tu org len sume pat jmpe.
sbb jmpe boyf tu da 1 da sbb sdeyh tapat blik.rndu kat fmly pom 1 sbb ugk.rtu dmam lame
mmbuatkan rindu tapat nk tahan kat fmly especially mak. :(
tp mak ckp.lau susa2 sgt.tayah balik la.dok stu jee.rehat.stdy..tsk.tsk.
hurm.incik boyf ckp sy snsitif sgt skang nie.huhu..siket2 nk majok.siket2 nk majok.
ngade-ngade tol kan.tp bkan.bkn nk ngade-ngade.tatau npe.mybe btol la kan cik aisa gtau.
every girl akan oversensitive ngn incik boyf nye.i'll try not being such an annoy gf oke.
oke.nak merapu ape agy niee..mata nie susa nk ngntok.ape nk jdi la.dulu mse cuti da nk last2 pkul 12 da susa da nk bkak mata.tp da blik srwak nie da stat tbiat bruk balik.
tdo salu nak lmbat.pstu ble inck boyf ajak tdo pkul 1,2 mule la nak majok.
pdahal da mmg wktu tdo pon.isk.dush.dush kat muke sndiri.ngade ngat.. >.<
hurm.dah kol 3 da nie.yeee laa.oke.nak tdo da nieee.nak try tutup mata kay..

(~.~) <-- konon2 muke tutup mata.jdik x?

.sekian.

i wanna go home!

status : nak balik rumah lah!!!!





huhu.ta suke betol.sume org ckap2 sal nak balik.nak balik jugak.nak balik jugak laa :'(
nak uat pe lau ta balik...10 hari..lame.lame.lame.
dah la nanty nak uat short course.lambat agy baru bole balik.
tsk.tsk.tsk.tape aisha.tapeee..sbar yee.sbar..

bkj jy78^&O&*TOGYKY*&^876YHY&67oM$0$#@#%$^#ldbkvsdpfftttt!

Thursday, January 20, 2011

duuuhhh??

status : ape?



oke ta puas aty.
npe kat sarawak tade thaipusam(btol x eja)
haish..tade org smbut thaipusam ea kat sni?
grrr..

Monday, January 17, 2011

sihat!

status : beransur sihat.



Alhamdulillah..dah sihat da sket2..esok da bole g kelas.
tengs for those yang doa kan :)
i'm glad to have you guys. love u so much !



..♥..


Saturday, January 15, 2011

none

status : none




I'm not well enough to have a broken heart
so,please don't..i beg to you..please don't...








.......

Friday, January 14, 2011

demam.batuk.headache.selsema.

status : ^^,


Ternyata sakit mempunyai hikmah yang sangat besar bagi manusia, hikmah yang merupakan bentuk kasih sayang Allah kepada manusia yang beriman. Karena Maha Penyayang dan Pengasihnya Allah itulah, menjadikan sakit sebagai salah satu sarana agar manusia dekat dengan Allah. Karena sebenarnya seberapapun kebaikan yang manusia lakukan tidaklah seimbang dengan nikmat yang Allah berikan.

Hikmah-hikmah dibalik sakit adalah :

1. Diampuni dosa dan kesalahan

"Setiap musibah yang menimpa mukmin, baik berupa wabah, rasa lelah, penyakit, rasa sedih, sampai kekalutan hati, pasti Allah menjadikannya pengampun dosa-dosanya." (HR. Bukhari-Muslim)

"Tidaklah seorang Muslim ditimpa gangguan berupa penyakit dan lain-linnya, melainkan Allah menggugurkan kesalahan-kesalahannya sebagaimana pohon yang menggugurkan daunnya." (Bukhari-Muslim)

2. Ditinggikan Derajatnya

“Tidaklah seorang mukmin tertusuk duri atau yang lebih kecil dari duri, melainkan ditetapkan baginya satu derajat dan dihapuskan darinya satu kesalahan.” (HR Muslim)

Dari Aisyah, dia berkata: "Aku pernah mendengar Rasulullah Shallallahu 'Alaihiwa Sallam bersabda (yang artinya):
"Tidaklah seorang Mukmin itu tertimpa penyakit encok sedikit pun, melainkan Allah menghapus darinya satu kesalahan, ditetapkan baginya satu kebaikan dan ditinggalkan baginya satu derajat."

(Ditakrij Ath-Thabrani dan Al-Hakim. Isnadnya Jayyid)

Dari Abu Hurairah Radhiallahu 'Anhu, dia berkata Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam bersabda (yang artinya):
"Sesungguhnya seseorang benar-benar memiliki kedudukan di sisi Allah, namun tidak ada satu amal yang bisa menghantarkannya ke sana. Maka Allah senantiasa mencobanya dengan sesuatu yang tidak disukainya, sehingga dia bisa sampai ke kedudukan itu."

(Ditakhrij Abu Ya'la, Ibnu Hibban, dan Al-Hakim; Menurut Syaikh Al-Albany: hadits hasan)

3. Pembuka Jalan Ke Surga

"Allah Subhanahu berfirman: "Hai anak Adam, jika engkau sabar dan mencari keridhaan pada saat musibah yang pertama, maka Aku tidak meridhai pahala bagimu selain surga."

(Ditakhrij Ibnu Majah; Menurut Syaikh Al-Albany: hadits hasan)

4. Keselamatan dari Api Neraka

Dari Abu Hurairah Radhiallahu 'Anhu, dari Rasulullah Shallallahu 'Alaihi wa Sallam, bahwa beliau menjenguk seseorang yang sedang sakit demam, yang disertai Abu Hurairah. lalu beliau bersabda (yang artinya):
"Bergembiralah, karena Allah Azza wa Jalla berfirman, 'Inilah neraka-Ku. Aku menganjurkannya menimpa hamba-Ku yang mukmin di dunia, agar dia jauh dari neraka pada hari akhirat."

(Ditakhrij Ahmad, Ibnu Majah, dan Al-Hakim. Menurut Syaikh Albani: isnadnya shahih)

5. Menjadikan kita ingat kepada Allah dan kembali kepada Nya

Biasanya ketika seseorang dalam keadaan sehat wal afiat, suka tenggelam dalam kenikmatan dan syahwat. Menyibukkan diri dalam urusan dunia dan melalaikan Allah, yang tidak jarang terjerumus dalam kemaksiatan dan kedurhakaan kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala. Ketika Allah mencobanya dengan sakit atau musibah lain, dia akan ingat kepada Allah, bertobat, dan kembali memenuhi hak-hak Allah yang telah dia tinggalkan.

Demikianlah bagaimana rasa cinta, rasa sayang yang Allah berikan kepada manusia beriman. Allah berkehendak agar manusia itu selalu dekat dengan Nya. Jangankan manusia beriman, manusia kafir, musyrik bahkan atheis sekalipun Allah tetap memberikan jatah rezeki, dan penghidupan di dunia ini. Cuma seringkali manusia itu berburuk sangka terhadap takdir Allah dan juga tidak mau mensyukuri nikmat Nya. Padahal tidak mungkin Allah mendzolimi hamba Nya, bahkan sebaliknya, Allah berkehendak kebaikan yang selalu didapat manusia, baik kebaikan di dunia maupun akhirat. Itulah bentuk kecintaan Allah kepada para hambaNya.

*sumber didapati oleh one's muslim site ;)

Thursday, January 13, 2011

urL baru

status : none


url dulu tersangat la panjang dan susa.so.click.click below ;)

demam

status : ta bes nyee! -.-



oke.shari dua rtu rumet yang demam.then.nie bejangkit pulak.demam pon bole jngkit ea?siyes ta selesaaa. ;( *cough* *cough* *cough* saket nye tekak... really need someone rite now.tape.tape. positive.saket mghapuskan dosa-dosa kecil.

*silent*

Tuesday, January 11, 2011

flight air asia

status : shocked ;O

Mak call,tanye taw x sal flght air asia terbabas.OMG! takot!
huhu..tros hesitate nk blik ke x smnjung..bahaya kot.ujan trun ta benti2.lame2 bnjir ugak kuching niee..iskk..unimas tenggelam? cannot imagine !




scary movie btol !

sekian.

semangat tahun baruu

status : semangat la sangat..



aha.bace title pon dah taw betape outofdate nye blog niee.dah nk msok middle of jan baru nk update sal tahun baru..hehe..dah ckp kan tatau nk tulis pee..isk.ta pndai la nk berblogging niee.bace blog org pndai laa. ;)
btw,sem nie kelas ta bnyak sgt.agak rilek tapi lab ade 3.so 1 jam kedit equal to 3 hours of lab session.aha.cam org len tatau kan..err.bia la..yg dah taw snyap je ea.nie nk gtau yg tatau jee ;D
so althgh amek siket je jam kedit sem nie schedule still pack.tp ta se'pack' sem lepas la kan..

semangat semagat jugak..baru je nak naik smngat tu dah down balik.adeh.cuti chinese new year da dkat.sume rakan taulan yg terdekat esp cik qasha , cik aisa dan cik zye tidak habis2 ye menCERITAkan tentang keBALIKkan dorang sume ke semenanjung yang tersayang.huhu..
sgt sdeyh la cam niee.tapat nak balik..nak balik jugakkk T.T tiket punye la mahal ta beragak.aish.mematah kan smagat betol.



*nak balik smnanjung tu dah mura dah.tapi ape kes nak dtang sini balik smpai 3 rat.haishh.*

so cane nk overcome prob niee?any suggestion?npe laa tade sebijik rumah kat sume negeri.senang siket.nak balik TERENGGANU je balik.nak balik KL pom balik.nak balik JOHOR BHARU pom balikk je kan.tayah nk pk nk duk ane.huhu..pastu ade flight sebijik.tayah pikir2 sal tiket lagiiii...k fine.back to reality,skarang kna fikir cane nak abes kan mase smnggu termanggu kat sarawak bumi kenyalangg nie -.-

im so into it !

status : =)


oke.oke.entry yang ta bape nak penting.err pnah ade entry yang pnting ke?aha.nvm.tp siyes.bes sgt lagu niee.comel.demi! demi! suara awk sedap sgttt laahhh.*wink.wink*


DON'T FORGET

Did you forget that I was even alive?
Did you forget everything we ever had?
Did you forget, did you forget about me?

Did you regret ever standing by my side?
Did you forget we were feeling inside?
Now I'm left to forget about us

But somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song, you can't forget it

So now I guess this is where we have to stand
Did you regret ever holding my hand?
Never again, please don't forget, don't forget

We had it all, we were just about to fall
Even more in love, than we were before
I won't forget, I won't forget about us

But somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song you can't forget it

Somewhere we went wrong
We were once so strong
Our love is like a song, you can't forget it at all

And at last all the pictures have been burned
And all the past is just a lesson that we've learned
I won't forget, please don?t forget us

Somewhere we went wrong
Our love is like a song but you won't sing along
You've forgotten about us
Don't forget

ta pnah dengar?haaa.tape2..bile dah bkak blog nie scare automatic nye pat dgr lagu nie :)
suke sgt..lirik dye bes..tp skrang tade broken2 heart pom..but i just love her voice ! siyeslyy..
ngee~~
btw, i noe lagu nie bkan latest.tp sokey.im not that uptodate.hee..i can fall in wut ever song whether it famous a decade ago as long as the song suits to mee :]

see dye pom comel :)*ihsan dari google*

saya sayang

status : kegedikan melanda



sambungan dari title diatas ;-


saya sayang bf sy!


saje suh dye bace..
haha.ngade ngade kan??biaaa laaa.ngade siket jeee :p

hujan

status : sejok -.-'


hujan.hujan.hujan.
bile nak benti nie.dari semalam agy ujan.sampai rini.dah malam dah pon niee.ta benti benti..
sejok sgt laaaaaaaa !



sekian ^^,